Nieuwsbrief 10 Mei 2020

10 mei 2020


Van de voorzitter.  

We mogen weer. De aankondiging afgelopen woensdag avond was veelbelovend. Al blijft het de komende drie weken nog wat beperkt en had het fijn geweest als dubbelen ook had gemogen. Maar het begin is er en daar ben ik blij mee. Niets zo deprimerend als een mooi tennispark met alleen maar ganzen die het verschil tussen gras en kunstgras blijkbaar niet zo goed kunnen zien. Voor mij is tennis trouwens niet alleen een wedstrijdje spelen maar ook de gezelligheid van de kantine of het terras. Dat zit er helaas nog niet in. Maar het virus zal toch wel een keer verdwijnen? Voor nu tel ik mijn zegeningen en wens jullie een goede gezondheid en een mooie start van het tennissen in het “nieuwe normaal”.  

Van het bestuur.  

Met ingang van a.s. maandag 11 mei mogen, na de jeugd tot en met 18 jaar, ook de leden vanaf 18+ weer tennissen. Helaas wil dat niet zeggen dat alles weer bij het oude is. We zijn nu in fase 2 die loopt tot 1 juni. In grote lijnen mogen we weer enkelen voor de tennissers. En de lessen kunnen, na de jeugd ook voor de volwassenen gegeven worden. Padel is tot juni helaas alleen toegestaan met twee/2 spelers op de baan. Dus is tot dan vooral om te trainen.   Afhangen gaat digitaal en voor 45 minuten per ronde. Zie ook: Link instructies online afhangen.  

De Corona crisis heeft ook voor onze vereniging de nodige gevolgen. Voor de gezelligheid van alle activiteiten op het park en het samen spelen. Maar ook voor de financiën van de club. De kosten lopen door en de inkomsten van de kantine staan in ieder geval tot 1 september stil. Geen competitie en toernooien tot die tijd. En dat na alle kosten voor de renovatie van de banen en de nieuwe verlichting. Gelukkig zijn er nu nog geen acute financiële problemen zoals bij veel andere clubs. Mede dankzij onder andere ondersteuningsmaatregelen van de regering.  

Het weer opstarten van de activiteiten is aan flink aantal richtlijnen gebonden. De regels zijn door het bestuur (Link 19+ & Link jeugd) vanmorgen uitgewerkt op basis van de richtlijnen van NOC/NSF en de KNLTB. Deze uitwerking is vervolgens getoetst aan de Noodverordening van de Veiligheidsregio. Op basis daarvan hebben we toestemming van de gemeente Purmerend.  

De gemeente gaat ook toetsen of er daadwerkelijk gewerkt wordt volgens deze afspraken. Zo niet dan kan er een boete volgen voor de vereniging die kan oplopen tot €4000 en/of de individuele sporter kan beboet worden. Allebei voldoende redenen om ons aan de regels te houden lijkt ons.  

Tenslotte nog even over de nieuwe banen. De beste manier om deze in topconditie te krijgen is door erop te spelen. Door onze voeten wordt het zand beter in de mat gestampt en verdwijnen oneffenheden. Dat gaat nu dus pas goed gebeuren. De onderhoudsploeg heeft in de afgelopen twee maanden veel tijd besteed aan het slepen van de banen om dit te “imiteren”. Dit heeft geholpen maar de banen zullen nu nog zacht aanvoelen. Dit komt goed.  

De onverwachte aankondiging dat we weer mogen tennissen heeft ons toch nog een beetje overvallen. Daarom kan op maandag 11 mei pas om 12.00 uur afgehangen worden. Daarvoor moeten er door de onderhoudsploeg nog het een en aantal voorbereidingen getroffen worden

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 299 430 411 (van het clubhuis)

Tennis & Padel vereniging Elckerlyc

Van IJsendijkstraat 64
1442 CR Purmerend