Tenniskids

Doe mee met de World Tour/Tenniskids competitie voorjaar 2017 voor kinderen t/m 12 jaar! Informeer bij onze Jeugdcommissie of bij de tennistrainer. Meer informatie over deze competitie kun je hier vinden.

De nieuwe competitievorm 
De competitie voor de rode en oranje kinderen is ingrijpend veranderd en heeft een nieuwe naam gekregen: World Tour. Deze competitie vindt plaats vanaf maart op de 1e zondag van de maand. De groene competitie is op de woensdagmiddag tijdens de Voorjaarscompetitie.

Het kleurensysteem
Tenniskinderen moeten straks precies weten op welke baanlengte en met welke bal zij spelen. Vanaf dat moment introduceert de KNLTB een nieuw systeem waarbij kinderen van een bepaalde leeftijd vast in een zogenaamde 'kleur' spelen. Kinderen kunnen vanaf september 2013 niet meer in officiële KNLTB wedstrijden spelen op een andere baanlengte.


De onderstaande leeftijdsindeling wordt vanaf september 2013 ingevoerd bij alle wedstrijden 'onder auspiciën' van de KNLTB. In het jaar waarin het kind een bepaalde leeftijd behaalt is het al mogelijk het gehele jaar in de ‘volgende’ kleur te spelen. Dus kinderen die in een bepaald jaar acht worden mogen al het hele jaar in oranje spelen.

Rode kids
Dit zijn kinderen in de leeftijd t/m 9 jaar. Zij spelen met een rode spons/foam bal op een minibaan. Zodra kinderen 8 jaar zijn is het mogelijk om over te gaan naar een oranje baan.

Groene kids
Vanaf 10 jaar is het mogelijk om met de groene langzame bal op de groene baan te spelen. Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis en kan in KNLTB wedstrijden t/m het 12e jaar. Bij de groene wedstrijden start het DSS (Dynamisch Speelsterkte Systeem) en worden punten voor de speelsterkte behaald.

Fase geel
Dit zijn kinderen die met ‘normale’ tennisballen spelen op een volledig tennisveld en zijn het Tenniskids programma ontgroeid. Deze groep valt onder de junioren t/m 17 jaar.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 299 430 411 (van het clubhuis)

Tennis & Padel vereniging Elckerlyc

Van IJsendijkstraat 64
1442 CR Purmerend

KVK-nummer

40624053